English   |  Music

25 Nisan 2011

İzmir

Saint Saens Piyano Konçertosu

13 Mayıs 2011

Eskişehir

Saint Saens Piyano Konçertosu

25 Mayıs 2011

Ankara - ODTÜ

Piyano Resitali

Emre Şen

Emre Şen ilk piyano derslerini 13 yaşında Nuriye Arıkan'dan aldı. Piyano eğitimini Ankara'da Prof. Nimet Karatekin ve Prof. Ersin Onay'la, Roma'da Marcella Crudeli ile, New York'ta Oxana Yablonskaya ve Londra'da Kevin Kenner ile tamamladı.

Lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Sanat Teşvik Ödülü alarak bitirdi. Paris'te Ecole Normale de Musique okulunun Diplome Superior de Concertiste sınıfını birincilikle bitirdi ve lisansüstü diplomasını Londra'da Kraliyet Koleji'nden konçerto dalında birincilik ödülü kazanarak aldı. 1995-1998 yılları arasında İtalya ağırlıklı olmak üzere katıldığı uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı. 2006-2011 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

Emre Şen 2000 yılından itibaren Geştalt Psikoterapisi alanına yöneldi. Bu alanda Ankara'da 2003-2006 yılları arasında Doç. Dr Ceylan Daş'ın yaşantısal çalışma gruplarına katıldı. 2008 yılında, master düzeyinde Geştalt Psikoterapisi eğitimi almak üzere İngiltere'nin York şehrinde psikoterapist olarak eğitim almaya başladı. Geştalt kuramını sanatsal ifade ve performans ile birleştirerek "Sanatta Geştalt Yaklaşımı" adı altında bir yöntem geliştirdi ve Bilkent Üniversitesinde iki yıl boyunca bu alanda ders verdi.

Halen yurt içinde ve dışında konserler vermekte ve yaşantısal çalışma grupları düzenlemeyi sürdürmektedir.

Ödüller:

  • 1990 – İstanbul, Mozart Yarışması 1.'lik ödülü
  • 1995 – Roma Uluslararası Piyano Yarışması 1.'lik ödülü
  • 1996 – Morcone-Italy, Rachmaninoff Uluslararası Piyano Yarışması 2.'lik ödülü
  • 1996 – Brive-France, F. Poulenc Uluslararası Piyano Yarışması 2.'lik ödülü
  • 2000 – Türkiye, Frederick Chopin Uluslararası Piyano Yarışması 2.'lik ödülü

Geştalt

Sanatta Geştalt Yaklaşımı Eğitim Grupları

Performans ve psikoterapinin buluştuğu bu eğitim gruplarının amacı, Geştalt kuramı ve Geştalt psikoterapisi yardımıyla içimizdeki sınırsız potansiyeli özgür bırakmak, tanımak, kendimizi olduğumuz gibi 'gerçek' hallerimizle var edebilme deneyimini yaşamak ve kazanmaktır.

Geştalt felsefesi, "Şimdi ve Burada"ya odaklanarak diyalog prensibiyle temas etmeyi içerir. Diyalog, kendini gerçekleştiren ve ifade eden bireyin farklı olma riskini göze alarak, kendini ve karşısındakini kontrol etme çabasından arınıp, olduğu gibi temas etmesiyle gerçekleşir. Bu şekilde temas ederken kişi başkalaşır. Diyalog ilişkisi, kişinin "ben" ve "öteki" arasında varolan yeni oluşuma kendini bırakabilmesi ve bu sürece teslim olmasıyla gerçekleşir. Bu bir keşif sürecidir ve öğrenmekten çok deneyimleyerek kazanılan bir varoluş biçimidir.

Bir ressam, müzisyen, dansçı veya heykeltraşın performansı çok çeşitli içsel tuzaklarla tıkanabilir. "Bir türlü içimden gelmiyor", "Ne hissettiğimi bile bilmiyorum" veya "Benim yeteneğim var ama bir şeyler eksik" gibi düşünceler tanıdık geliyorsa, tamamlanmamış yaşantılarınız kapınızı aşındırıyor demektir. Bu gruplarda, yarım kalmış geçmiş yaşantıların şimdiyi nasıl tıkadığını, bu yolu beraberce açıp yeniden nefes alabilmeyi ve harekete geçebilmeyi deneyimlemek, her sanatçının ve her bireyin son derece özlem duyduğu bir mucizeye ulaşmasını sağlar. Bu mucize kendimizdir. Varoluşumuzun doğası, gerçeği, mükemmeliyetçilikle darbelenmemiş yalın hali aslında yanıbaşımızdadır.

Gruplar altışar haftadan oluşan 3 kur ile aşağıdaki konular işlenerek tamamlanır:

  • Temas Biçimleri
  • Anksiyete
  • Fenomenoloji ve Farkındalık

Buluşmalar 3 saatlik grup çalışmalarından oluşur. Gruplar 8 kişiyle sınırlıdır.

Grup Lideri: Emre Şen
Tel: 0 532 651 2860
E-posta: emretherapygestalt@yahoo.com
Yer: Chopin Müzik Merkezi, Çayyolu, Ankara

Medya

Galeri

Fotoğraf



İletişim

Emre Şen

E-posta (1): info@emresen.com

E-posta (2): emrechopin@yahoo.com